Anita Østby og Mari Jørgensen Ryen inviterer fagdag 26. april.
Anita Østby og Mari Jørgensen Ryen inviterer fagdag 26. april.

Stå stødig i arbeidslivet

17. April 2023
Nå kan du lære hvordan du forebygger og håndterer emosjonelle og relasjonelle krav på jobb.
Friskgården og Steinkjer Næringsforum inviterer til fagdag 26. april, for å lære hvordan din arbeidsplass kan stå stødigere i møte med mennesker og situasjoner som over tid kan være emosjonelt belastende.

– For eksempel ansatte i skolen som til stadighet opplever barn som har det vanskelig hjemme, eller helsearbeidere som føler på utilstrekkelighet. Kundebehandlere som får kritikk på vegne av andre eller servitører som høflig må håndtere å få bemerkninger slengt etter seg, sier Mari Jørgensen Ryen i Friskgården.

– Denne type belastninger over tid kan ha store konsekvenser for arbeidslivet dersom de ikke blir anerkjent og håndtert. Vi vet at dette i enkelte bransjer er en av årsakene til sykefravær.

Problematikken kan oppleves som en blindsone i arbeidslivet, da dette er belastninger som det ofte er forventet at ansatte og ledere skal tåle å stå i. Dette kan føre til at det blir kort vei fra en opplevelse av mestring til en følelse av utilstrekkelighet. 

Dersom man lærer å forebygge og håndtere disse belastningene vil man stå sterkere som leder, medarbeider og arbeidsmiljø, mener Ryen.

Et viktig tema
Ifølge Anita Østby, daglig leder i Steinkjer Næringsforum, er dette er viktig tema å belyse.

– De små emosjonelle belastningene over tid kan forsvinne litt innimellom de konkrete arbeidskravene man har. Vi håper at fagdagen gir verktøy for å forebygge og håndtere slike belastninger. Det kan føre til mindre fravær, bedre arbeidsmiljø og økt verdiskapning.

Les kronikken «Ikke noe som gjør oss friskere enn å være i arbeid» her: https://www.tronderdebatt.no/ikke-noe-som-gjor-oss-friskere-enn-a-vare-i-arbeid/o/5-122-69031

Meld deg på her! 

 

SISTE NYTT