Bilde av ny leder
Lill-Beathe Håpnes

Ny leder av Nettverket Fredrikke Marie

24. Januar 2024
Fra nyttår overtok Lill-Beathe Håpnes ledervervet etter Christine Agdestein, som siden etableringen av Fredrikke Marie Nettverket har vært nettverkets ansikt utad.
 
Det blir som å hoppe etter Wirkola. Christine har gjort en formidabel jobb som leder og sammen med Anita Østby har de to ugjort en sterk duo, forteller Håpnes.

Håpnes jobber til vanlig som stipendiat ved Nord universitet Handelshøgskolen på Steinkjer og var med på å etablere Fredrikke Marie Nettverket i 2021. Nettverket viste seg å treffe et behov gjennom sitt fokus på mangfold, kompetanse og økt verdiskaping for næringslivet, og kick-off’et var usolgt før de i det heletatt hadde startet.

Nettverket har en velfungerende og relativt selvgående styringsgruppe, så jeg tror nok ikke at det blir den store omveltningen for verken styringsgruppa eller medlemmene at jeg tar over ledertrøya. Jeg liker utrolig godt måten vi jobber på, med autonomi og frihet til å bidra og påvirke slik vi selv ønsker. Takhøyden er stor, forteller Håpnes.
I styringsgruppa sitter også Silje Kolås, Renate Brønstad, Ranja Hakkebo Vassli, Mona Elli og Kristine Herje. Fredrikke Marie Nettverket har siden avspark hatt både faglige og sosiale arrangement, med fokus på kvinner i arbeidslivet og mangfold generelt.

Det som er så fint med Fredrikke Marie Nettverket, det er at styringsgruppa i seg selv utgjør en enorm kapasitet og ressurs i forhold til både planlegging og gjennomføring av aktiviteter, men i tillegg utgjør medlemsmassen en unik kilde til idéer, nye perspektiv og koblinger. Måten vi jobber på, både internt og i dialog med medlemmene, er relativt sømløst og med det har vi fått til mye bra, forteller Håpnes.
Av suksesshistorier fra 2023 vil jeg nok trekke fra Framtidsfredag og Hattfesten. I samarbeid med Framtidsfredag fikk vi hentet inn en rekke interessante profiler med hver sine perspektiv på mangfold, som bidro til å nyansere hva mangfold er og hva mangfold har å si for verdiskaping. Når det gjelder Hattfesten, så ble denne realisert etter innspill fra et medlem under en sosial sammenkomst tidligere på året. Vi møttes for afternoon tea, mat og mingling på Fylkesmannsgården og alle skulle ha på en eller annen form for hatt. Det ble en veldig fin og sosial kveld hvor nye relasjoner og bekjentskaper ble skapt. Tanken er at Hattfesten skal bli en årlig event – så har man noe å se frem til i 2024 også.
Hva som kommer av aktiviteter i 2024 gjenstår å se. Det siste som er lansert er et samarbeidsprosjekt mellom Steinkjer Næringsforum og Namdal Næringsforening om styrearbeid i praksis.

I tillegg til ny leder har styringsgruppa også hatt en familieforøkelse. Vi er så heldig å ha fått med oss et tidligere medlem, Kristine Herje. Så med henne med på laget skal vi i løpet av januar sparke i gang planlegginga for 2024. Det gleder jeg meg veldig til, avslutter Håpnes entusiastisk!
 

SISTE NYTT